Clean your dishes ASAP! lesson learned

There’s this one scene from Charlotte that stay firmly in my memories, not a remarkable scene, but for some reason I just remember that scene… which in a way make the scene remarkable in its own way

Charlotte Anime

It is just a scene for joke, for laughter, nothing more… really, I’m not joking… but how the f that scene stay stuck in my head?!

So… lemme para-story (Like paraphrase but for story 🙃). Nao, Yuu and Yuu’s sister just finish. . . Read more

“I live my life out of curiosity”

Well, I didn’t actually planned to write about this, but yesterday’s post is quite interesting. One question that I asked in Graced by death that stay stuck in my mind even today is…

What’s the point?

Well… life is interesting, at least for now. There’s so many things in life that I don’t know about, and there are even more things that I AM NOT AWARE ABOUT

There’s these two things called Dunning Kruger and Imposter syndrome&. . . Read more

Graced by death

Seperti biasa, ini adalah pos yang sudah kubuat judul dan konsepnya dari beberapa minggu lalu (Tercatat 8 Oktober)

—- Ok, kemaren gua cuma sempat nulis dua paragraf itu doang 😅, alasannya karena feels gua akhir-akhir ini lagi gajelas Curiosity… and love

Sebenarnya aku udah punya pikiran ini dari dulu, tapi gua selalu nyoba untuk setting it aside karena jujur, ini pikiran yang bener-bener menakutkan untuk gua acknowledge

Sebelum 8 oktober kemaren, setelah M. . . Read more

Curiosity… and love

I’ve been suffering the latest couple of days, not in the bad ways… well, it is kinda in the bad ways, but this suffer happen because of positive feeling

I am actually currently writing another post titled Graced by death, and a paper about 360 Photobooth… but I just can’t write them, this feeling kinda kept me hostage

Not my laziness, but… this… weird… feeling

I’ve chatted to Galih yesterday about it, I said it was ‘c. . . Read more


Males nulis pake Bahasa Inggris lagi

Gak kerasa udah lebih dari setengah tahun gua nulis pake Bahasa Inggris di blog ini

^ and that’s it, ini post gua tulis di tgl 22 september 2019. Dan yang gua maksud sebagai “post” ya, cuma judul dan paragraf pertamanya aja :v

Gua baru lihat statistik jumlah post blog ini, dan ini hasilnya

Gua nulis BUANYAK banget artikel (284), dan sebagian besarnya mungkin gua tulis di first half tahun 2019 aja. Tapi lihat tuh draft, ada 168 post yang baru sekedar draft doan. . . Read more